Art of Therapy | Φαίδων Χατζής - Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής
 

Ο Φαίδων Χατζής είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής ειδικευμένος στο χώρο των ενήλικων αλλά και των παιδιών-έφηβων. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, τελείωσε την σχολή Αηδονοπούλου και αποφάσισε να σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας (University of Essex). Μετά την απόκτηση του πρώτου πτυχίου στην Ψυχολογία, με βαθμό 'Λίαν Καλώς', συνεργάστηκε με τον  δόκτωρ Περουτζίνι στην τέλεση μιας ψυχοκοινωνικής έρευνας με θέμα την «λανθασμένη τοποθέτηση μιας διαπροσωπικής πράξης ως αποτέλεσμα στρατηγικής απόφασης». Το ίδιο καλοκαίρι ,κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε εθελοντικά σε μια θεραπευτική ομάδα ατόμων με συμπτώματα μανιοκατάθλιψης, υπό την εποπτεία της νευρολόγου-ψυχιάτρου ΝίκηςΜαρκογιάννη.

Συνέχισε την εκπαίδευση του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου (Westminster University). Εκεί εκπαιδεύτηκε στην εργασιακή ψυχολογία και ποιο συγκεκριμένα στα δυναμικά των εργασιακών ομάδων. Κατά την διάρκεια του μεταπτυχιακού δούλεψε ως εργασιακός ψυχολόγος και υπεύθυνος προσλήψεων στην εταιρεία  Untitled του Λονδίνου.
Έχοντας αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες στο χώρο των εργασιακών ομάδων και σε συνδυασμό με τις γνώσεις του στο χώρο της ψυχολογίας εργάστηκε ως συντονιστής θεραπευτικών ομάδων στο Ψυχιατρικό τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας. Εκεί διαισθάνθηκε ότι ο χώρος της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας τον έλκυσε περισσότερο και ιδιαίτερα η Ψυχοδυναμική κατεύθυνση.

Ο Φαίδων προέβη σε εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στην κλινική Τάβιστοκ (Tavistock Clinic) του Λονδίνου, που ολοκληρώθηκε με ένα ακόμα μεταπτυχιακό τίτλο.  Η διπλωματική του εργασία δημοσιεύτηκε στην βιβλιοθήκη της κλινικής και είχε τίτλο: : «Η Ψυχολογία της ομάδας. Ψυχοθεραπευτικές ομάδες στο Ψυχιατρικό τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου»

Ερχόμενος στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται ως Ψυχολόγος στην «Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Έφηβου» (ΕΨΥΠΕ). Πιο συγκεκριμένα εργάστηκε στον ξενώνα  ΜΕΛΙΑ, που φιλοξενούσε παιδιά που οι γονείς τους αντιμετώπιζαν ψυχικές δυσκολίες. Εκεί διατέλεσε ως συντονιστής θεραπευτικών ομάδων με αντικείμενο την μουσική και την κίνηση.

Από τον Οκτώβριο του 2008 εργάζεται ιδιωτικά, πραγματοποιώντας ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπευτικού χαρακτήρα παιδιών και ενήλικων ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με κέντρα ψυχικής υγείας. Ως θεραπευτής έχει δουλέψει πάνω σε ένα ευρύ φάσμα ψυχολογικών διαταραχών. Έχει αναλάβει την ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων που παρουσιάζουν δυσκολίες στην συμπεριφορά, μαθησιακά προβλήματα, παιδιών με αυτισμό και εφήβων  με ψυχώσεις, αλλά και ενηλίκων με διάφορες νευρώσεις.

Από το 2009 εργάζεται ως Ψυχολόγος στο συμβουλευτικό κέντρο της Μέριμνας. Η Μέριμνα είναι μη κερδοσκοπική εταιρία με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια, μια απώλεια ή το θάνατο. Παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες σε μεμονωμένα άτομα (παιδιά, έφηβους, γονείς και εκπαιδευτικούς), στις οικογένειες των παιδιών που επισκέπτονται το Συμβουλευτικό Κέντρο, σε ομάδες παιδιών και σε ομάδες γονιών που θρηνούν μια σημαντική απώλεια.
Παράλληλα είναι εισηγητής Σεμιναρίων, με θέμα το πένθος, σε πολλούς δημόσιους, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς & κλινικούς φορείς ψυχικής υγείας.

Τα τελευταία δυο χρόνια διδάσκει στο Πρόγραμμα Σπουδών Προπτυχιακού Επιπέδου ( Bachelor in Psychology) στο τμήμα Ψυχολογίας του Ελληνοβρετανικού Κολεγίου (University of Wales).

Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί  δεκάδες σεμινάρια και συνέδρια στο χώρο της ψυχοθεραπείας αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Ψυχολογίας. Αρθρογραφεί συχνά σε επιστημονικά περιοδικά για την ψυχική υγεία. Είναι μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (BPS). Τον τελευταίο χρόνο δέχεται εποπτεία και βρίσκεται σε ατομική ψυχοθεραπεία.

On Flickr
Φαίδων Χατζής - Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής
Επιμενίδου 1, Αθηνα, 105 58, Μετρό Ακρόπολης
τηλ. 210.32.22.683 κιν. 6944.77.60.50